Αποκάλυψη λοιπόν για τη νέα γενιά της Chevrolet Camaro, που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον πόλεμο των pony cars, τουλάχιστον στην αμερικανική αγορά, όπου θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο.

 

Σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά η νέα Camaro αφενός είναι ελαφρώς μικρότερη (-55 χιλιοστά στο μήκος, -20 στο πλάτος και -28 στο ύψος), ενώ αισθητικά σίγουρα αποτελεί μια λογική και πιο δυναμική εξέλιξη του γνωστού σχήματος. Αισθητά αναβαθμισμένο και το εσωτερικό της, με τον πίνακα οργάνων να διαθέτει και ψηφιακή οθόνη, ενώ μια μεγαλύτερη οθόνη αφής 8 ιντσών κυριαρχεί στην κεντρική κονσόλα.

 

Πιο σημαντικές όμως είναι οι αλλαγές κάτω από το μεγάλο καπό, μιας και βασικός κινητήρας είναι ένας τετρακύλινδρος turbo 2.000 κυβικών με 279 άλογα. Πρόκειται για το σύνολο που χρησιμοποιείται στις Cadillac ATS και CTS και εξασφαλίζει ένα 0-100 κάτω από 6,0 δεύτερα, γεγονός που εντείνει ακόμα περισσότερο την κόντρα με τη Mustang 2.3 EcoBoost, με τα 317 άλογα και το 0-100 σε 5,8 δεύτερα.

 

Από μοντέλο της Cadillac και πιο συγκεκριμένα την CT6 προέρχεται και ο νέος V6 των 3.600 κυβικών με τα 335 άλογα, ενώ στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η Camaro SS με τον LT1 V8 των 6.200 κυβικών και των 461 ίππων, που θα συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με ένα νέο αυτόματο 8άρι.

 

Ενδιαφέροντα στοιχεία, από όσα έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί για τη νέα Chevrolet Camaro, είναι τα μαγνητοροϊκά αμορτισέρ, τα αρκετά προγράμματα παραμετροποίησης, καθώς και τα μείον 60 κιλά βάρους του νέου πλαισίου, που είναι αυτό με την ονομασία Alpha.

 

 

 

Πηγή:carzine.gr