Όταν μιλάς για υπέρ- αυτοκίνητα σίγουρα δεν περνά από τα μυαλό κανενός πως υπάρχουν και ισπανικής προέλευσης –από την εποχή που τα Hispano Suiza μεσουρανούσαν, το μεσοπόλεμο δηλαδή, έχουν περάσει πολλά, μα πάρα πολλά χρόνια. Κι όμως στην Ιβηρική χερσόνησο υπάρχει η Spania GTA, η οποία κατασκευάζει κυριολεκτικά έναν ταύρο. Το GTA Spano, το οποίο κινείται από έναν V10 8.000 κυβικών με διπλά turbo, ο οποίος αποδίδει 925 άλογα στις 6.300 σ.α.λ. και 1.200 Nm, που καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου σειριακού κιβωτίου 7 σχέσεων.

 

Κάτω από το πραγματικά εντυπωσιακό αμάξωμα των σχεδόν 4,70 μέτρων κρύβεται ένα πλαίσιο από ανθρακόνημα, που βοηθά στο να κρατηθεί το βάρος κάτω από τα 1.400 κιλά.

 

 

Φυσικά ανάλογες με την εμφάνιση του GTA Spano της Spania GTA –ομολογουμένως θα μπορούσαν να ήταν λίγο πιο ευρηματικοί στα ονόματα που χρησιμοποιούν- είναι και οι επιδόσεις του, μιας και το 0-100 έρχεται σε 2,9 δεύτερα και η τελική του φτάνει τα 370. To GTA Spano θα κατασκευαστεί συνολικά 99 φορές σε άγνωστη προς το παρόν τιμή.

 

  

 

 

Πηγή:carzine.gr