Η ανάρτηση των αυτοκινήτων αποτελείται από τρία στοιχεία, τα ελαστικά, τα ελατήρια και αμορτισέρ. Και τα τρία εξαρτήματα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας για να κρατήσει το ελαστικό σωστά σε επαφή με το δρόμο. Η βασική λειτουργία του αμορτισέρ είναι να κρατήσει τα ελαστικά των οχημάτων σε επαφή με το δρόμο.

 

 

Το αμορτισέρ ρυθμίζουν την κίνηση του ελατηρίου και είναι το τελευταίο κρίσιμο εξάρτημα στην εξασφάλιση ομαλής και το πιο σημαντικό, ασφαλής οδήγησης. Ακόμη και με καινούργια ελαστικά και καινούργια φρένα, εάν τα αμορτισέρ είναι φθαρμένα η ασφάλεια του αυτοκινήτου, είναι οριακή και αυτό λόγω της μειωμένης επαφής των τροχών με το δρόμο. Με τα ελατήρια να αιωρούνται, γιατί τα αμορτισέρ δεν είναι σε θέση να απορροφήσουν την ταλάντωση τους, σημαίνει ότι το όχημα συνεχίζει να αναπηδάει και δεν αφήνουν τα ελαστικά να έχουν επαφή με το δρόμο.

 

 

 

Τα αμορτισέρ και ελατήρια υποβάλλονται στα στοιχεία της φύσης όπως η βροχή, βρωμιά και αλάτι από τους δρόμους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση και να αποδυναμώσει την απόδοση τους. Επομένως, θα πρέπει να ελέγχονται κάθε 30000 χιλιόμετρα και αντικαθίσταται κάθε 80.000 χιλιόμετρα.

 

 

 Η KYB είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στον κόσμο αμορτισέρ σε κατασκευαστές αυτοκινήτων. Πάνω από 1 εκατομμύριο KYB αμορτισέρ κατασκευάζονται κάθε εβδομάδα. Η KYB Europe GmbH παρέχει κορυφαία ποιότητα στα προϊόντα της και εξυπηρετεί πελάτες aftermarket σε όλο τον κόσμο. Το www.iq-auto.gr σε συνεργασία με τους εισαγωγείς της KYB προσφέρει τις καλύτερες τιμές της αγοράς και την εγγύηση του ενός έτους για κάθε προϊόν της.