Νέο Donkervoort D8 GTO-RS

Θα κατασκευαστεί σε 65 μονάδες.

Η ολλανδική εταιρεία αυτοκινήτου Donkervoort παρουσίασε το πρόσφατο δημιούργημά της, το D8 GTO-RS. Η ισχύς προέρχεται για ακόμα μια φορά από την Audi με τη γερμανική εταιρεία να εφοδιάζει το ιδιαίτερο μοντέλο με τον 5κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 2.5 κινητήρα. Η Donkervoort δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του μοντέλου της, αλλά αποκάλυψε ότι ο κινητήρας θα αποδίδει περισσότερη ροπή και καλύτερη επιτάχυνση από τα προηγούμενα μοντέλα. Η απλή έκδοση D8 GTO ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h σε μόλις 2,8 sec, άρα είναι πολύ πιθανό στο νέο μοντέλο να δούμε το χρονόμετρο να σταματάει στα 2,5 sec.

 

Επιπλέον, η Donkervoort αναβάθμισε την κάθετη δύναμη (downforce) στο νέο D8 GTO-RS, παρέχοντας 50 κιλά περισσότερα για το εμπρός και 50 κιλά για το πίσω μέρος. Αυτό επετεύχθη με την τοποθέτηση επιπλέον αεροδυναμικών βοηθημάτων στο ιδιαίτερο αμάξωμα του μοντέλου.

 

 

Ενδιαφέρον προκαλεί και το γεγονός ότι η αεροδυναμική αντίσταση μειώθηκε κατά 20%, κάτι που για ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι δύσκολο να συμβεί. Επίσης, το D8 GTO-RS έχει ρυθμιζόμενο ABS και σύστημα ευστάθειας, επανασχεδιασμένη ανάρτηση και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

 

 

Η ολλανδική εταιρεία πρόκειται να κατασκευάσει 65 μονάδες, εκ των οποίων οι 40 είναι οι «απλές» εκδόσεις, οι 15 «Bare Naked Carbon Edition» και 10 «αγωνιστικές εκδόσεις». Οι τελευταίες εκδόσεις δεν θα είναι νόμιμες για να κυκλοφορούν σε δημόσιο δρόμο.

 

 

 

 

Πηγή:gocar.gr